22 augusti 2010

Hjärta eller hjärna?

Så gör jag min entré i bloggvärlden. Efter att med stigande intresse för framför allt porslin/keramik har jag en tid följt bland annat  http://porslinsbloggen.blogspot.com/ ,   http://femtiotalsjakten.blogg.se/ ,   http://saax.blogspot.com/  och andra mer "etablerade" bloggar och känner att det finns mycket att vinna på att blogga själv och att man -förhoppningvis!, kan glädja andra genom att dela med sig.

Sambon och jag har som ni nog kommer att märka lite olika aproach till det här med loppisar och retroprylar. Han har varit intresserad sedan han var liten och har, som det känns ibland, en aldrig sinande källa av fynd liggande i lådorna. Därmed vet han också mycket mer, kan tillverkarna, formgivarna, modellerna som rinnande vatten. Själv har jag problem med att komma ihåg var Percy verkade, eller se skillnad på Linderg och hans kollegor. Det finns för- och nackdelar i bådas våra sätt. Jag handlar med hjärtat. Ofta småprylar som sambon himlar med ögonen åt "-Det där ÄR ju ingenting". "-Men den är ju lite söt?"
Med denna aproach "fyndade" jag häromdagen dessa små fåglar/ljusstakar. De två större är tillverkade av Gabriel fajans. Den vita stämplad Gabriel och utöver det står det SS under stämpeln och siffran "870". Tillverkningsår och formgivarsignatur? Den gula har bara siffrorna 1031-9 undertill. De fyra mindre fåglarna är helt omärkta -men fina ändå! Så vad säger ni. Fynd eller trams? 

1 kommentar:

  1. Jag älskar ju söta små retrofåglar, så för mig är det solklart fin-fina fynd! Har själv några från Gabriel, men de andra fyra du har var ännu sötare! Vet tyvärr inte var de kan tänkas komma ifrån, både Gabriel och Upsala Ekeby-fåglar brukar vara tydligt stämplade så det är ett litet mysterium...

    SvaraRadera