10 september 2010

Veckans loppis"fynd"

Har haft lite tid över den här veckan och därför haft möjlighet att hänga på låset på både Erikshjälpen, Röda korset och Emmaus några gånger i hopp om att fynda. Mitt personliga drömfynd är s.k. "Bastumuggar" från Arabia. Har en som jag "lånat" från familjens sommarstuga och jag använder den flitigt. Nåväl, varken Bastumuggar eller några andra särskilt "fyndiga" föremål fanns. Kunde naturligtvis inte låta bli att köpa lite småsaker, men några fynd var nog inte frågan om.
Först ut; ett gäng krukor.
En liten och en något större från Steninge...


...och två stycken småkrukor med ljust grå glasyr från Gabriel. Faten hör inte till men dessa två kaffefat från Upsala-Ekeby/Karlskrona låg i "udda-porslin-lådan" så för 2 kr/st fick de följa med. Visst passar de bra ihop med krukorna?

Därefter en bok som jag var tvungen att köpa. Både för att vi nyligen blivit med trädgård och för att det var så vackert omslag!
Och slutligen en liten trio med blått tema. Ska nog ge dem till min bror och svägerska när vi ska dit på middag nästa vecka. De har nyligen flyttat och behöver lite färg och roliga småprylar!

Tyget var omärkt, det blåa "dubbelfatet" likaså. Någon som vet något om dem? Den ensamma lilla assietten heter Polka och kommer från Rörstrand.
Det var allt!4 kommentarer:

 1. Hej!
  Dina krukor från Steninge har också gjorts av Rörstrand och modellen heter "Jenny". Om du spanar in en serie inlägg som heter "Blomkruksskolan" får du veta mer!
  De Gabriel-krukorna är fina, de heter "Gabriel" kort och gott.

  Som svar på din fråga om ISI så finns det ett begränsat antal modeller, ISI = rektangulär i 3 olika höjder, ISI-kub (kvadratiskt tvärsnitt) i ett antal höjder och ISI minikub, som ISI-kub men mycket mindre tvärsnittsarea, även den finns i flera storlekar. ISI-strukturen är ganska lätt att känna igen, det finns ingen kopia som liknar den vad jag vet, lätt räfflad med fina räfflor, känns mest som ojämn, om räfflorna är grövre eller djupare är det inte ISI. Den finns ju i en uppsjö av färger, titta in i ett av mina senaste inlägg så ser du några, jag har även räknat upp de jag kom på io hastigheten. Den finns som opak vit, mjölkaktig nästan, så den du hittade är säkert ISI. Skicka gärna bilder så kan jag ge dig ett säkert svar!

  Om man tittar på ISI-glasservisen så är strukturen liknande, men lite djupare räfflor bara. Det finns massor av delar även i den.

  SvaraRadera
 2. Krukorna från Gabriel heter också Gabriel som produktnamn. Jag har ett inlägg i min blogg om just dessa - se här: http://jjform55.blogspot.com/2010/08/blomkruksskolan-del-22.html

  SvaraRadera
 3. En för mig helt ny blogg. Härligt och roligt att vi blir fler.
  Lägger med er i vår blogglista.

  SvaraRadera
 4. Åh jag älskar de krukorna! Har de översta med hyacinter i nu här hemma!

  God advent på er!

  SvaraRadera