07 mars 2011

Textila klipp!

På senaste tiden har det blivit en del textilinköp på loppisarna. Häromkring går det fortfarande att göra fynd i textilavdelningen -men det är väl bara en tidsfråga innan Erikshjälpen, Myrorna mfl börjar chockhöja priserna där också...

Först ut två "skumgummikuber" -som ni nog ser ärdet inte själv klädseln som fyndades -den har jag sytt av IKEAtyger, men kuberna köpte jag för en femma i somras. Först fanns det fyra stycken, varav två var klädda i riktigt snygga 70-talstyger. Men när loppisens startskott gick var jag tvungen att prioritera fyra Gefyr-fat, så när jag väl hunnit bort till barnhörnan igen fanns bara de två med fula klädslar kvar. Men visst blev det bra?


På senaste laduloppisen fann jag två godbitar. Ett överkast (som fick komma in i sovrummet först efter ett besök hos kemtvätten). Matchar sänglamporna (som sambon hittade på Erikshjälpet för något år sedan...) fint!


Och så denna fantastiska gula duk i nästintill nyskick -märkt Georg Jensen Denmark...  

Sist ut ytterligare två barnprylar; en väggbonad med måttsticka -tyvärr stämmer inte måtten -misstänker att någon tidigare ägare tvättat den så att den krympt... Men den pryder sin plats i hallen mellan barnens rum så väl. Lite Lisa-Larsson-vibbar på lejonet? Ingen märkning...
Och så ett fantastiskt litet påslakan (5kr på Emmaus!). Tyvärr för litet för att passa dotterns täcke -men som tur är passar det perfekt som överdrag till skötbädden! 


2 kommentarer:

  1. Det blev ju riktigt bra när du klädde om "kuberna".

    SvaraRadera
  2. Tänk att det skiljer så väldigt mycket i storlek på barnpåslakan. jag har köpt en del gamla och jag tror alla har olika storlek!

    SvaraRadera